‘Arropiero, el vagabund de la mort’

Després de gairebé un mes sense haver pogut escriure res per a aquest petit tros de terra virtual, per fi us puc comentar Arropiero, el vagabund de la mort, el documental de Carles Balagué. 

El vaig anar a veure el cap de setmana de l’estrena, al Meliès. No hi havia gaire gent, i molts d’ells feien tota la fila de ser estudiants de direcció cinematogràfica o màsters de documentals. Sigui com sigui, les opinions que van expressar al final de la projecció no eren gaire afalagadores. 

Per a mi, és un documental que està prou ben muntat, unint totes les veus que van conèixer o interactuar de prop amb el protagonista del relat: el major assassí en sèrie d’Espanya… i el cas més surreal de la història jurídica espanyola. Des dels polis fent-se amic d’ell, a ell ajudant a empènyer el cotxe que el trasllada pres o fins i tot la tarda que passen junts al Tibidabo com a premi per bona conducta. Tot aquest panorama no eclipsa la terrible personalitat violenta de l’Arropiero, com es demostra al llarga de la cinta intermitentment. 

Potser el tema no sigui original i la manera com està narrada no sigui la més espectacular del món, però la investigació d’aquesta estranya història i l’esforç per recopilar pistes i el document històric final valen prou la pena com per veure aquesta obra.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 comentaris a l'entrada: ‘Arropiero, el vagabund de la mort’

 1. Hola, a Blocs de Lletres volem saber si has canviat de blog o simplement és que has deixat d’actualitzar-lo. Necessitem saber-ho per a oferir l’espai a uns altres blogs que s’actaulitzen amb més assiduïtat. Salutacions cordials.

 2. Harpo diu:

  Hola guapo. Demà farà un any que vas deixar d’actualitzar el blog. Que sàpigues que de tant en tant continuo entrant, no perdo l’esperança que Brandàlia revifi. Una abraçada i fins el 13-M!

 3. marta diu:

  Encara passem a mirar si hi ha notícies noves. T’enyorem

 4. Crec que es un tema del que no s’ha parlat gaire.

  Atentament.

 5. Asesoramiento gran, práctico y muy necesario*replica lv bags

 6. J’adore cette musique, merci du tuyau

 7. Hola, a Blocs de Lletres volem saber si has canviat de blog o simplement és que has deixat d’actualitzar-lo. Necessitem saber-ho per a oferir l’espai a uns altres blogs que s’actaulitzen amb més assiduïtat. Salutacions cordials.

 8. Hola, a Blocs de Lletres volem saber si has canviat de blog o simplement és que has deixat d’actualitzar-lo. Necessitem saber-ho per a oferir l’espai a uns altres blogs que s’actaulitzen amb més assiduïtat. Salutacions cordials.

 9. Tablet PC diu:

  Hola, a Blocs de Lletres volem saber si has canviat de blog o simplement és que has deixat d’actualitzar-lo. Necessitem saber-ho per a oferir l’espai a uns altres blogs que s’actaulitzen amb més assiduïtat. Salutacions cordials.http://www.myefox.com

  Meizu M9

 10. Necessitem saber-ho per a oferir l’espai a uns altres blogs que s’actaulitzen amb més assiduïtat. Salutacions cordials

 11. Tot aquest panorama no eclipsa la terrible personalitat violenta de l’Arropiero, com es demostra al llarga de la cinta intermitentment. Tory Burch Shoes Sale
  Tory Burch flip flops
  Tory Burch Sale

Els comentaris estan tancats.